EXPEDITIE GELUK

We gingen met onze klassen op Expeditie Geluk, een ontdekkingstocht die ons leert hoe we gelukkig kunnen zijn.

Om op te warmen kregen we wat meer uitleg over de geluksdriehoek.

Op vrijdag kwamen we dan terecht in een virtuele wereld waar we op verschillende locaties een opdracht moesten volbrengen. De Ketnet wrappers gaven ons op een enthousiaste manier instructies. Lukte het ons, dan kregen we een geluksmunt. Hadden we er minstens vier verzameld op het einde van de rit, dan wachtte ons een leuke verrassing. Kijk maar naar de foto's om te weten te komen of we deze expeditie tot een goed einde gebracht hebben...

19 november 2021

De geluksdriehoek

WeesJezelfWoestijn

We vouwden een vliegtuigje en schreven hier een persoonlijk doel in. Waar kan ik nog in groeien, wat kan ik beter doen?

De vliegtuigjes vlogen door de klas of blauwe zaal en de klasgenoten schreven er een positieve aanmoediging bij. Na enkele keren vliegen hadden we allemaal een vliegtuig met mooie boodschappen in handen. We zullen die doelen nu zeker kunnen bereiken!

GoedGevoelStrand

We schreven een liefdesbrief aan onszelf. Uiteraard begon die met 'Liefste ik...'

Welke gebeurtenis maakte je echt gelukkig? Waar ben je fier op? Wat is je mooiste eigenschap? Schrijven en tekenen maar!

Op een moeilijk moment kan je de liefdesbrief nog eens herlezen. We zijn er zeker van dat je je meteen een stuk gelukkiger zal voelen!

SamenSterkVulkaan

Aan de vulkaan stonden we voor de Jerusalema-challenge. We moesten met de hele klas het dansje onder de knie krijgen. Gelukkig waren er enkele klasgenoten die de dans al kenden en ons konden helpen. Samen sterk, dat was hier wel van toepassing.

Op dezelfde locatie gingen we nog voor een bonus-opdracht: de RAK-attack. RAK staat voor Random Act of Kindness, iets lief doen voor een ander. We schreven complimenten voor de juffen en meesters en brachten die tot bij hen. Resultaat: allemaal glunderende gezichten. Zo zie je maar dat je zelf gelukkig wordt als je iemand anders gelukkig maakt...

OranjeRivierendal

Je kan niet ALTIJD gelukkig zijn. Soms is er wel eens een tegenslag, ben je met het verkeerde been uit bed gestapt of maak je je zorgen. Hoe zou ons idool of onze beste vriend(in) reageren op een minder moment? Wat zou hij of zij zeggen en doen? We zetten een gekke bril of hoed op om ons te verplaatsen in de ander en op zoek te gaan naar het positieve. 

Schatteneiland

We hebben alles gegeven om de geluksmunten te vezamelen. En het is gelukt!

Wat maakt ons nog gelukkiger dan deze fijne activiteiten? EEN FEESTJE natuurlijk!

Muziek op, zakje chips erbij, dansen en genieten. Jullie hebben het verdiend!